Meteen naar de inhoud

Coaching

Waarom coaching?

In korte tijd naar je doel

Coaching is een kortdurende vorm van persoonlijke of teambegeleiding, gericht op een duidelijk omschreven doel. Het veranderen van een gewoonte of een beleving ligt soms dichtbij terwijl het er steeds maar niet van komt. De belemmeringen liggen buiten ons blikveld. In enkele gesprekken staan we samen stil bij de wens tot gedragsverandering en bij de belemmeringen. De gesprekken zijn gericht op uitdaging tot verandering.

In de praktijk is het vaak lastiger dan het lijkt om gedrag te veranderen. Met enkele coachende gesprekken kunnen belemmeringen onderzocht worden. Daardoor ontstaat een beter begrip van de moeite en meer helderheid over doelen. Naast inzicht kunnen de gesprekken ook zorgen voor ‘ een stok achter de deur’ om voorgenomen veranderingen daadwerkelijk vorm te geven. 

“Soms roeien mensen een half leven tegen de stroom in terwijl diezelfde stroom hen op verrassende plaatsen kan brengen.”

Coaching

Mijn aanpak

Met coaching richt ik me kortdurend op een helder omschreven verandering. Na kennismaking onderzoeken we in gesprek de voorgenomen veranderingen. We brengen de voor- en nadelen in kaart. Daarnaast bespreken we de invloed van eerdere ervaring, maar ook de invloed van anderen, om beter te kunnen snappen waarom de verandering nog niet zelfstandig gelukt is. Met dit inzicht scherpen we doelen aan. En  we evalueren de voortgang en belemmeringen in vervolggesprekken. 

Woman crossing stepping stones on a river